lunes, 8 de febrero de 2010

DEFINICIONS D' INFORMATICA

VIRUS INFORMATICS:Un virus informàtic és un programa que es copia automàticament per alterar el funcionament normal de la computadora, sense el permís o el coneixement de l'usuari.


TIPUS DE VIRUS

TROIANS:Solen ser els més perillosos, ja que no hi ha moltes maneres d'eliminar-los. Són capaços de mostrar pantalles amb paraules. Funcionen igual que el cavall de Troia, ajuden l'atacant a entrar al sistema infectat, fent-se passar com contingut genuí (salvapantalles, jocs, música). En ocasions descarreguen altres virus per a agravar la condició de l'equip.

Spywares: L' spyware és tot aquell software que recol·lecta i envia informació dels usuaris. Normalment treballen i contaminen sistemes com ho fan els troians.

Jokes o virus broma: Són virus que creen missatges de broma a la pantalla. També poden executar el lector de CD/DVD obrint-lo i tancant-lo, o controlar el propi ratolí i fins i tot el teclat, sempre amb un fi de diversió i mai de destrucció o dany per al contingut de l'ordinador, encara que a vegades poden arribar a ser molestos.

Hoaxs o falsos virus: Són missatges amb una informació falsa, normalment difosos mitjançant el correu electrònic, a vegades amb el fi de crear confusió entre la gent que rep aquest tipus de missatges, o amb una finalitat pitjor: perjudicar algú o atacar l'ordinador per mitjà de l'enginyeria social, amb missatges com ara esborri aquest arxiu de l'equip. Són virus molt potents; en ocasions afecten arxius del sistema necessaris per a l'arrencada o altres funcions importants.

Cucs informàtics: programes amb la capacitat per a propagar-se a altres parts de l’equip afectat, a dispositius extraïbles o a altres ordinadors. Depenent del seu codi, pot realitzar distintes accions hostils en els sistemes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario